Під час пандемії в Іспанії зросло споживання м’яса птиці
Іспанці під час коронавірусної кризи збільшили споживання продуктів із птиці.
Про це йдеться у доповіді Іспанської асоціації птахівників (Propollo), пише euromeatnews.
Згідно з даними асоціації, попит в дистрибуції на м’ясо курки, індички й інших птахів на національному рівні зріс на 25%, як порівняти з попереднім нормальним обсягом, що сягав близько 24 тис. тонн на тиждень.
Найбільше зростання попиту на м’ясо птиці протягом останніх трьох тижнів березня зафіксовано в Мадриді, Каталонії й Андалусії.
На національному рівні продажі м’яса птиці в роздрібній мережі підскочили більше ніж на 6 тис. тонн із 9 по 15 березня, коли почалося зростання тривоги щодо поширення коронавірусу; на 3,6 тис. тонн – з 16 по 22 березня, і знову нормалізувалися протягом 23-29 березня. Це допомогло певною мірою нівелювати збитки, що очікувалися після закриття закладів харчування у країні, зазначається в доповіді.
Додати коментар