Тваринництво

Переробні підприємства не хочуть працювати з вітчизняною індичатиною, – експерт

Переробні підприємства не хочуть працювати з вітчизняною індичатиною, – експерт

У структурі виробництва м’яса птиці на індичатину в Україні припадає лише 2,5%. Хоча експерти при цьому постійно прогнозують збільшення попиту на м’ясо індика.

Щодо споживання, то на одну особу в Україні припадає 800 г індичатини на рік. До прикладу, в Ізраїлі – 12 кг, у Польщі – 6 кг.

На цьому наголосив Валерій Баранов, власник ТзОВ «УПГ Малинівка», яке займається виробництвом індичого м’яса.

«Більшою мірою причиною низького споживання індичатини в Україні є низька платоспроможність населення, яка останнім часом дедалі зменшується, що спонукає населення вживати дешевші джерела білка», – пояснив він.

На сьогодні кількість пропозицій і обсяги виробництва індичатини в Україні знизилися, зазначив Валерій Баранов, проте ціни на цей продукт все ще досить низькі – близько 67-70 грн/кг.

«На початку зими попит на індичатину з боку мереж і переробних підприємств через скорочення пропозицій на ринку зріс, – зазначив власник «УПГ Малинівка». – Багато господарств через перебої з реалізацією скоротили посадки, тому загальний обсяг виробництва індичатини на кінець осені скоротився. Внаслідок цього у виграші опинилися ті господарства, що мали індичатину на продаж».

Переробні підприємства сьогодні не хочуть працювати з вітчизняною індичатиною – перевагу надають дешевшим курятині й імпортному м’ясу. І це є негативним чинником для розвитку галузі, вважає Валерій Баранов.

«Нормального експорту продукції також поки що немає. Переважно господарства реалізують за кордон (Молдову, Грузію, ОАЕ та інші країни) невеликі партії, – зауважив експерт. – Перспективи виходу на європейські ринки також усе ще туманні – нас туди не пускають».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!