Падіж серед молодняку індичок значно менший, ніж в індиків

Приватне господарство «Збінський» (Житомирська область), яке займається індиківництвом, надає перевагу вирощуванню самок.
Про це журналу «Наше птахівництво» розповів власник приватного господарства «Збінський» Павло Збінський.
«Замовляючи партії індичат, ми з постачальником кросу обговорюємо потрібну мені кількість самок і самців, – зазначив він. – Хоч великим підприємствам вигідніше утримувати індика, бо можна отримати більшу кількість м’яса з квадратного метра, я особисто надаю перевагу вирощуванню самок. Це особливість мого бізнесу».
Господарство невелике, і птицю переважно реалізує в тушах вагою по 10-12 кг, іноді – у напівтушах. Індички у такій вазі якраз і є в забійному віці, підкреслив Павло Збінський.
«Додатковим позитивним моментом є те, що в них краща конверсія корму. З індичкою приємніше й легше працювати, вона витриваліша й менш агресивна, – пояснив фермер. – До того ж на своєму досвіді ми переконались у тому, що падежу серед молодняку індичок значно менше, ніж серед молодняку індиків».
Додати коментар