«Овостар Юніон» експортував 72% вироблених сухих яєчних продуктів
Агрохолдинг «Овостар Юніон» у І півріччі 2023 року переробив на 1% менше яєць, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – 213 млн штук.
Про це повідомили у компанії.
Виробництво сухих яєчних продуктів протягом січня-червня 2023 року скоротилося на 22,5% проти І півріччя 2022 року і сягнуло 1,1 тис. тонн.
При цьому обсяг реалізованих сухих яєчних продуктів склав 1,2 тис. тонн, що на 55,8% більше, як порівняти з І півріччям 2022 року. Із них 878 тонн (72%) відправлено на експорт – у 2,1 раза більше, ніж у січні-червні минулого року, коли частка експорту була на рівні 55%.
Середня ціна сухих яєчних продуктів у І півріччі 2023 року зросла на 10%, як порівняти з аналогічним періодом попереднього року, – до $8,78/кг (без ПДВ).
Як повідомлялося, «Овостар Юніон» у І півріччі виробив на 8% менше яєць.