Органічні кислоти покращують засвоюваність поживних речовин птицею

Уважається, що органічні кислоти знижують рН хімусу, тим самим підвищуючи засвоюваність білка.
Додавання органічних кислот також може покращити засвоюваність мінералів. Так, суміш органічних кислот у раціоні бройлерів може підвищити загальну засвоюваність і доступність мінеральних речовин, як-от кальцій і фосфор, завдяки сприянню розвитку корисної мікрофлори (Lactobacillus spp.) у просвіті травного тракту.
Відносно низька засвоюваність соєвого шроту птицею пояснюється в основному дуже поганою перетравністю вуглеводної фракції. Галактоолігосахариди у соєвому борошні не можуть перетравлюватися у тонкому кишківнику птиці через відсутність ферменту α-(1,6)-галактозидази. Додавання 2%-ї лимонної кислоти до соєвого борошна підвищує активність α-галактозидази, через що знижується рН і краще перетравлюються соєві галактоолігосахариди.