Органічні кислоти в раціоні птиці поліпшують якість м’яса
Органічні кислоти є ефективною альтернативою антибактеріальним стимуляторам росту в птахівництві.
Органічні кислоти сприяють розвитку мікрофлори та мікрофауни після вилуплення птиці з яйця, тим самим поліпшуючи стан шлунково-кишкового тракту.
Додавання органічних кислот до корму або питної води в належні терміни поліпшує якість м’яса птиці, знижуючи контамінацію тушок сальмонелою й іншими потенційно патогенними бактеріями.
Доведено, що органічні кислоти є ефективним засобом для зниження зараженості сальмонелою протягом голодної витримки перед забоєм.
Навіть за тривалого використання метаболічних кислот у кормі немає небезпеки звикання до них будь-якими видами бактерій.
Під час вибору органічних кислот слід ураховувати, що всі вони мають різний антибактеріальний ефект щодо патогенних бактерій.
Крім того, слід звертати увагу на форму кислот (чиста кислота або її сіль), а також на відсотковий уміст діючої речовини в препараті й форму носія.
Додати коментар