Названі країни, де очікується відновлення споживання яловичини
Під час пандемії COVID-19 змінилися звички споживання яловичини. Проте ймовірно, що багато споживачів повернуться до своїх колишніх звичок.
Про це йдеться в останньому аналізі Rabobank, пише euromeatnews.
Хоча загальне споживання яловичини не зазнало надто великих змін, канали розподілу. Мірою подолання наслідків АЧС і COVID-19 старі канали розподілу відновляться, зазначають у Rabobank.
Через обмеження, введені на кількох ринках через другу хвилю коронавірусу в США та Європі, споживання яловичини може знизитися. Проте очікується відновлення у Канаді, Бразилії та Китаї.
Так, канадські переробники яловичини відновили нормальну роботу, окрім декількох ізольованих проблем, пов’язаних із COVID-19.
У Бразилії кількість нових випадків скоротилося з кінця липня. Канал громадського харчування працює зі зниженою пропускною спроможністю. Тепла погода обмежує поширення вірусу, але ризики зростання нових випадків збільшуються з наближенням курортного сезону, йдеться в повідомленні.
У материковому Китаї COVID-19 переважно контролюється, та постійно надходять повідомлення про випадки завезення замороженого м’яса та морепродуктів, уражених вірусом. Це приведе до посилення контролю в портах і на місцевих холодних складах, що, швидше за все, уповільнить імпорт.
На європейському ринку наразі йде друга хвиля локдаунів, більшість країн обмежила або закрила споживання в закладах громадського харчування. Відповідно споживання яловичини і телятини знизиться, бо зростання роздрібних продажів не компенсує втрат у сфері громадського харчування. Схоже, ці обмеження триватимуть до 2021 року.
Як повідомлялося, у короткостроковій перспективі ціни на яловичину зростуть.