Найбільше меду в Україні виробляється на Житомирщині
Житомирська область другий рік поспіль лідирує в Україні за виробництвом меду. Кожна сьому тонна меду в країні ‒ саме з цього регіону.
Про це повідомляє управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.
«У розрахунку на одного жителя на Житомирщині виробляється близько 6,5 кг меду, тоді як на середньостатистичного жителя України – лише 1,4 кг», – зазначає начальник управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА Руслан Кирилюк.
На початок 2017 року в області налічувалося 195,6 тис. бджолосімей, що є найвищим показником в Україні.
Торік пасічники Житомирщини зібрали 8,07 тис. тонн меду.
За словами Руслана Кирилюка, збільшення виробництва меду пов’язане також зі збільшенням площ посівів гречки та соняшнику.
«Цього року в області посіяли гречки на площі 19,4 тис. га, що на 10,8 тис. га більше, ніж у 2016 році, соняшник було посіяно на 100,2 тис. га, що на 8,3 тис. га більше», – зазначив він.
Додати коментар