На Миколаївщині виробництво яєць знизилося на 26%
За перший місяць 2016 року загальне виробництво продукції сільського господарства на Миколаївщині проти аналогічного періоду 2015 року, знизилося на 3%.
Про це інформує Головне управління статистики в Миколаївській області.
В аграрних підприємствах спад відбувся на рівні 15%, тоді як в господарствах населення відмічається приріст на 1%.
Так, згідно із даними статистів, всіма категоріями господарств реалізовано на забій 2,4 тисячі тонн худоби та птиці (у живій вазі), і це на 14% менше, ніж у січні 2015 року.
Виробництво молока зросло на 3% до 15,8 тисяч тонн. Яєць отримано 16,6 мільйона штук і це на 26% менше показника січня 2015. У загальному виробництві м’яса питома вага господарств населення склала 88%, молока — 82%, яєць — 52%.
Станом на 1 лютого 2016 року у господарствах усіх категорій в порівнянні з відповідною датою 2015 року кількість великої рогатої худоби збільшилася на 2% до 141,9 тисячі голів, в той же час чисельність корів зменшилася на 2% до 80,1 тисяч, свиней — на 13% до 113 тисяч, овець і кіз — на 0,4% до 55,8 тисяч, птиці — на 9% до 2666,6 тисяч.
Додати коментар