Тваринництво

На Львівщині відкрили один із найпотужніших центрів рибопереробки у Східній Європі

На Львівщині відкрили один із найпотужніших центрів рибопереробки у Східній Європі

У Львівській області відкрили інноваційний завод із перероблення рибної продукції, повідомили у Держрибагентстві.

Підприємство, створене на базі ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат», стало одним із найпотужніших центрів рибопереробки у Східній Європі: щодня тут можна переробляти до 25 тонн сировини й випускати 12,5 тонн готової продукції.

Для виробництва використовується риба власного вирощування й імпортована сировина.

На заводі впроваджено міжнародні системи управління якістю й безпечністю харчових продуктів (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000), що дозволить підприємству не лише забезпечувати внутрішній ринок, а й вийти на експорт.

Після досягнення повної виробничої потужності тут буде створено 283 нових робочих місця. Нині підприємство забезпечує роботою 82 осіб. Торік комбінат виробив 1,4 тис. тонн продукції та сплатив до бюджету 6,4 млн грн податків.

У планах підприємства ‒ розширення експортної лінійки, впровадження біотехнологій для утилізації відходів, створення супутнього виробництва кормів і вихід на нові міжнародні ринки.

«Це ‒ не просто виробничий об’єкт, це ‒ стратегічний крок у розвитку національної аквакультури, ‒ наголосив під час відкриття заводу заступник міністра економіки, довкілля та сільського господарства Тарас Висоцький. ‒ Ми не лише інвестуємо у перероблення, а й змінюємо підхід: від вирощування до того, як донести до споживача якісну, безпечну та смачну кінцеву продукцію. Завдяки сучасним технологіям ми вдосконалюємо рецептуру та прагнемо змінити культуру споживання рибної продукції в нашій країні».