Тваринництво

На французьких фермах корови часто хворіють і мало живуть

На французьких фермах корови часто хворіють і мало живуть

Дуже багато французьких фермерів виробляють молоко досить дорого, пише журнал The Ukrainian Farmer.

За кількості опадів, що випадає в країні, фермери можуть брати п’ять укосів, але багато хто з них просто чекає на велику масу, косить двічі й під саму землю.

Корів загодовують концентратами, кількість лактацій у них ‒ 1,5, тварини часто хворіють і мало живуть. Ті, хто зміг перейти на нормальний силос і сінаж, нині на коні.

Квоти впали, ціни на молоко знизилися: французька модель молочного скотарства не була готова до цього. До того ж виробники молока починають орієнтуватися не на кількість, а на таку собівартість, що дозволяє вижити в сучасних умовах ринку.

Раніше ми писали, як молочним фермам Великої Британії вдається бути рентабельними за низьких цін на сировину.