М’ята та евкаліпт допоможуть знизити тепловий стрес у корів

Деякі рослини можуть бути корисними для зниження впливу теплового стресу у корів й їх можна використовувати як кормові добавки в раціоні тварин.
Про це йдеться у статті журналу The Ukrainian Farmer.
Зокрема, м’ята відома своїми освіжаючими властивостями, допомагає полегшити відчуття високої температури. Було доведено, що м’ята покращує засвоюваність їжі, збільшує споживання води й знижує температуру тіла у СГ тварин.
Також знижує вплив ТС евкаліпт. Його основний активний компонент — цинеолін зупиняє фізіологічне вивільнення певних молекул, що спричиняють запальні реакції, запобігаючи виробленню та секреції слизу, а також надає протизапальну й знеболювальну дію.
Нагадаємо, тепловий стрес, пережитий коровою, позначиться і на майбутньому поголів’ї.