«Молокія» почала виробляти безлактозне ультрапастеризоване молоко

Компанія «Молокія» представила новинку в безлактозній лінійці ‒ ультрапастеризоване молоко жирністю 2,5%.
Про це повідомили в компанії.
Як і вся продукція бренду, «Молокія Ультра безлактозне» виготовлене з сировини екстраґатунку. У його складі ‒ лише молоко та фермент лактаза. Саме завдяки останньому продукт підходить людям із непереносимістю лактози.
«Під час виробництва ми додаємо фермент, який допомагає організму краще засвоювати молоко: він розщеплює лактозу на прості цукри. Потім ми застосовуємо ультрапастеризацію ‒ нагрівання, що зберігає користь і подовжує термін зберігання, ‒ розповів начальник фізико-хімічної лабораторії «Молокія» Юрій Сеник. ‒ За нагрівання ці цукри природним чином реагують з білками, тому молоко може змінити колір на кремовий або бежевий. Це не впливає на якість або смак. Навпаки, є свідченням справжнього безлактозного продукту».
Завдяки ультрапастеризації молоко може зберігатися без холодильника до моменту відкриття.
Нагадаємо, в лінійці безлактозних продуктів «Молокія» ‒ також кисломолочний сир, сметана й білий йогурт.