МХП у 2019 році збільшив виробництво курятини на 18%
Агрохолдинг МХП у IV кварталі 2019 року збільшив обсяги виробництва курятини на 18%, як порівняти з аналогічним періодом 2018 року – до 188,8 тис. тонн.
Про це повідомили у компанії.
За результатами 2019 року також відбулося зростання на 18%, як порівняти з попереднім роком, – до 729 тис. тонн.
Це стало можливим завдяки запуску додаткових виробничих майданчиків другої черги Вінницької птахофабрики, а також збільшенню виробництва курки більшої ваги та зменшенням відсотка вибірки птиці, уточнили в МХП.
Річні продажі курятини додали 13% і склали 670 тис. тонн. Зокрема, продажі свіжого і замороженого курячого м’яса на внутрішньому ринку у 2019 році були відносно стабільними та збалансованими – 312,5 тис. тонн (+2%).
Незважаючи на тимчасове закриття ринку Саудівської Аравії з вересня 2019 року, експортні продажі в IV кварталі 2019 року зросли на 20% – до 87,7 тис. тонн, а за весь минулий рік – на 25% – до 357,4 тис. тонн, як порівняти з аналогічними періодами минулого року.
Основний експорту курятини був спрямований до країн Близького Сходу та ЄС, СНД і Африки.
Частка експорту курятини від загального обсягу продажів у 2019 році сягнула близько 53% проти 48% у 2018 році.
Як повідомлялося, МХП тимчасово зменшив посадки птиці в I кварталі 2020 року на 10%.
Додати коментар