Тваринництво

М’ясопереробники стабільно купують живець свиней по 44-46 грн/кг

М’ясопереробники стабільно купують живець свиней по 44-46 грн/кг

Останній тиждень травня характеризується відносною сталістю котирувань на ринку живця свиней. Планові ціни реалізації товарного поголів’я переважно залишилися незмінними порівняно з попереднім.

Про це повідомили в Асоціації свинарів України.

Епізодичні позитивні коливання були в межах 0,25-0,5 грн/кг, а їх вплив на середньоринкову позначку був дуже незначний: +0,4% до рівня попереднього тижня. Таким чином, більшість м’ясопереробників третій тиждень поспіль здійснюють заготівлю свинини по 44-46 грн/кг.

Оператори м’ясопереробної галузі налаштовані на стабільність цін на свинину живою вагою в Україні в найближчій ціновій перспективі. Вони зазначають, що за існуючого рівня цін реалізація живця досить млява, на що не вплинули навіть тривалі вихідні в кінці місяця.

З огляду на це обсяги заготівлі також дещо просіли і загалом відповідають наявній пропозиції свиней забійних кондицій. Тому, на думку деяких гравців ринку свинини, можливе послаблення цін буде незначним і обмежиться звуженням цінового діапазону.

Тим не менш, зауважують закупівельники, відчутне потепління вже далося взнаки на середній забійній вазі пропонованих тварин, а в подальшому вплив сезонних чинників на пропозицію живця посилюватиметься.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!