Тваринництво

Київське господарство після модернізації зосередилося на переробленні м’яса

Київське господарство після модернізації зосередилося на переробленні м’яса

М’ясопереробне підприємство «Агроторговий дім» (Київська область) уже після початку повномасштабного вторгнення рф модернізувало свої виробничі потужності. Ліванські та йорданські інвестори вклали в цей проєкт $15 млн, повідомили у компанії.

Нове обладнання забезпечує повний цикл виробництва готових напівфабрикатів із телятини та яловичини за передовими світовими технологіями.

Зокрема, вертикальна аргентинська технологія обвалювання мінімізує контакт людини з мʼясом. Шокове заморожування  за -38 °C скорочує термін заморожування і зберігає структуру м’яса. М’ясна продукція вакуумується в пакети Sildair.

Виробничі потужності «Агроторгового дому» розраховані на одночасне вирощування до 25 тис. голів ВРХ, забій до 160 голів худоби на добу, обвалювання до 40 тонн м’яса на добу, шокове заморожування до 36 тонн на добу. Планова потужність із забою ВРХ – 48 тис. голів на рік.

Асортимент включає понад 40 позицій охолодженої та замороженої телятини й баранини.

Підприємство забезпечить 300 нових робочих місць.

Як повідомлялося, експорт мороженого м’яса ВРХ за 8 місяців дозволив Україні заробити в 1,5 раза більше.

Довідка

МП «Агроторговий дім», створене в 2000 році, займається відгодівлею великої рогатої худоби, переробленням м’яса ВРХ і баранини. До повномасштабного вторгнення рф експортувало живу ВРХ на Близький Схід. Через блокування країною-агресором українських портів переформатувало діяльність із вирощування та продажу худоби живою вагою на перероблення, виробництво й експорт м’ясних напівфабрикатів. Має сертифікацію HACCP і халяль.