Клопотенко назвав українські страви, які варто експортувати до Європи

Шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко вважає, що звичні для українців страви можуть спричинити фурор у Європі. У переліку товарів і страв із експортним потенціалом, який він склав, ‒ сирники, чебуреки та тараня.
«Ці українські страви можуть і мають стати конкурентними у світі: сирники, які не гірші за французькі десерти; чебурек, який цілком може стати новим стрітфудом Європи. Бо українська кухня ‒ не тільки борщ», ‒ наголосив він.
За словами Євгена Клопотенка, в Європі майже ніхто не робить кисломолочний сир, тоді як в Україні ‒ це норма.
А чебуреки, з першого погляду, можуть видатися подібними до європейських рецептів, де в тісто кладуть м’ясний фарш і потім обсмажують у фритюрі. Але вони зазвичай попередньо обсмажують начинку. Натомість соковитість чебуреків досягається саме завдяки сирому м’ясному фаршу.
Тараню ж, якою в Україні називають різну в’ялену та сушену рибу ‒ не лише однойменну рибу, раніше додавали в борщі, інші перші страви. Таким чином рибу зберігали тривалий час.
Тараня ‒ це не анчоус, не бакаляу. Це ‒ просто щось суперунікальне, переконаний Євген Клопотенко.
«Ми думаємо, що це ‒ лише наше, але ми можемо дати все це світові. Україна може дати світові дуже багато їжі, дуже», ‒ наголосив шеф-кухар.
Нагадаємо, сирники як заморожений напівфабрикат мають у асортименті чимало виробників.