Каротиноїди в кормах для тварин і птиці захищають тканини від руйнування
У годівлі тварин і птиці широко застосовують каротиноїди. Завдяки забарвлювальним властивостям, їх вводять у корми для пігментації яєчних жовтків, шкіри бройлерів, м’яса риби та креветок.
Каротиноїди захищають тканин від руйнування завдяки процесу окислення, який викликають вільні радикали. Це можна спостерігати в самок, коли вони переносять величезну кількість каротиноїдів у яєчні жовтки.
Пігменти, необхідні для фарбування, переносяться в продукти тваринного походження природним шляхом через споживання каротиноїдів, що містяться в кормі.
У природі найяскравіше забарвлені види часто найбільш пристосовані, бо можуть дозволити собі спрямувати каротиноїди не лише на боротьбу з хворобами/запаленнями, а й на кольорове розмалювання.
Додати коментар