Тваринництво

Каротиноїди в кормах для тварин і птиці захищають тканини від руйнування

Каротиноїди в кормах для тварин і птиці захищають тканини від руйнування

У годівлі тварин і птиці широко застосовують каротиноїди.  Завдяки забарвлювальним властивостям, їх вводять у корми для пігментації яєчних жовтків, шкіри бройлерів, м’яса риби та креветок.

Каротиноїди захищають тканин від руйнування завдяки процесу окислення, який викликають вільні радикали. Це можна спостерігати в самок, коли вони переносять величезну кількість каротиноїдів у яєчні жовтки.

Пігменти, необхідні для фарбування, переносяться в продукти тваринного походження природним шляхом через споживання каротиноїдів, що містяться в кормі.

У природі найяскравіше забарвлені види часто найбільш пристосовані, бо можуть дозволити собі спрямувати каротиноїди не лише на боротьбу з хворобами/запаленнями, а й на кольорове розмалювання.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!