Тваринництво

Качківництво – перспективна, але й ризикова ніша

Качківництво – перспективна, але й ризикова ніша

Качківництво – доволі перспективна й цікава ніша, куди варто інвестувати ресурси.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів Юрій Мельник, менеджер із продажу ТОВ «Колосія», яке понад три роки вирощує французьких племінних каченят на Закарпатті.

Водночас це і ризиковий вид бізнесу, зауважив він. «Качка не є продуктом першої необхідності, тому попит на неї може різко змінюватися. До того ж в Україні взагалі відсутній ринок качатини. Споживання м’яса качки в нас вкрай низьке», – констатував Юрій Мельник.

За його словами, на Закарпатті є невеликі господарства, які вирощують качку на м’ясо, але їх небагато.

«Колосія» закуповує добовий молодняк у компанії Grimaud Frères Sélection – батьківське стадо. Далі його вирощує, отримує інкубаційні яйця, інкубує, і вже свій добовий молодняк реалізує господарствам.

Юрій Мельник зауважив, що компанія не тримає товарні стада і поки не планує займати цю нішу. «Ми не маємо для цього площ, – пояснив він. – Щоб запустити цей напрям, потрібні великі інвестиції. Поки що нам це не на часі».

Довідка

ТОВ «Колосія» – багатопрофільна компанія, займається рослинництвом, садівництвом, качківництвом, тепличним господарством, має консервний і м’ясопереробний заводи, лабораторію, реалізовує сільгосптехніку тощо. Утримує близько 10 тис. голів качок породи мулард.

Качка мулард – гібрид мускусної та пекінської качок, виведена штучним шляхом.  

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!