Із відновленням внутрішнього виробництва свинини у Китаї експортери будуть змушені шукати нові ринки
Рекордний імпорт свинини Китаєм, а також двозначне збільшення поставок до інших азійських країн, які сильно постраждали від АЧС, утримують стан світової свинарській промисловості на плаву з 2019 року.
Про це йдеться у щоквартальному звіті Rabobank, пише Pig Progress.
«Високий азійський попит був надзвичайно своєчасним, оскільки це допомогло компенсувати втрати внутрішнього попиту й ослаблення експорту через COVID-19, – зазначила старший аналітик Rabobank із питань тваринних білків Крістін МакКрекен. – На Китай зараз припадає понад 40% світового імпорту свинини, що вчетверо більше, ніж у його найближчого конкурента».
Однак мірою того, як Китай відновлює внутрішнє виробництво свинини, і повільно, але впевнено відокремлюється від світового ринку, експортери зіштовхнуться з новою проблемою пошуку нових ринків збуту для цих обсягів.
«Від перших спалахів АЧС у 2018 році Китай агресивно перейшов до відновлення місцевих поставок, – зауважила Крістін МакКрекен. – Очікується, що виробництво свинини в Китаї нормалізується до 2024 року та не потребуватиме поставок з-за кордону».