Індичі яйця закладають на інкубацію диференційно
На інкубацію відбирають біологічно повноцінні індичі яйця від клінічно здорової птиці батьківських стад, благополучних щодо інфекційних захворювань.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Вага яєць залежить від типу й кросу індиків, у середньому це ‒ 85-90 г (70-105 г).
Яйця індиків мають доволі товсту (0,36-0,46 мм) і міцну плямисту шкаралупу, потовщені підшкаралупні оболонки.
Інкубаційні яйця надходять для подальшої інкубації каліброваними чи некаліброваними. Щоб отримати однорідний за вагою молодняк із оптимальним вікном виводу, відсортовані індичі яйця закладають у різні інкубаційні лотки з градацією ±6-8 г: великі (89-100 г), середні (77-88 г), дрібні (65-76 г). Також потрібне сортування за терміном збирання, зберігання, за лініями і віком несучок.
Яйця закладають диференційно: великі зі значним терміном зберігання від переярої птиці на 4-6 (або 8) годин раніше, ніж середні за вагою, свіжі від молодих індичок-несучок.
Раніше ми писали, як отримати здорових і міцних індичат.