Ічнянський завод сухого молока та масла планує виробляти ультрапастеризоване молоко А2
Ічнянський завод сухого молока та масла (Чернігівська область) для виробництва молока А2 придбав спеціальне обладнання, на якому свіже молоко охолоджується та пастеризується.
Про це розповів директор підприємства Володимир Довгопол, повідомили в Сумському національному аграрному університеті.
«Унікальність нашого виробництва в тому, що ферми, з яких надходить молоко, розташовані за кілька кілометрів від заводу, і за годину після доїння молоко потрапляє на перероблення, а отже воно 100% свіже», – зазначив він.
Підприємство може виробляти 2 тис. пакетів за 4 години, уточнив Володимир Довгопол. Цього достатньо, щоб молоко А2 з’явилося на полицях місцевих мереж Чернігівської та Київської областей. Наразі тривають перемовини з продуктовими мережами Сумщини.
У планах Ічнянського заводу сухого молока та масла – запустити серію ультрапастеризованого молока, щоб покрити потребу у безпечному молоці в інших, віддаленіших, областях України.
Довідка
Молоко А2 потребують люди, чутливі до молочного білка казеїну. За підрахунками експертів, таких в Україні близько 30%.