Генетичний фонд індиків і вік батьківського стада впливає на показники виводимості яєць
Зі збільшенням віку індичок-несучок змінюється якісний склад інкубаційних яєць: збільшується маса самих яєць, жовтка, пористість шкаралупи; зменшується щільність яєць, індекси білка й жовтка, одиниці Хау, товщина шкаралупи, частка білка і шкаралупи.
Так, яйця від молодих несучок (рання кладка) мають низьке співвідношення жовток/білок порівняно з яйцями від старих індичок. А зародок від старої несучки набуває фази плато раніше, ніж зародок від молодої індички. Ембріогенез у яйці від старої несучки відбувається з вищими темпами, наслідком чого є й вища маса добового індиченяти.
Слід ураховувати й те, що як тривалість інкубаційного періоду, так і показники виводимості залежать від генетичного фонду індиків і віку батьківського стада.
Виводимість яєць від ліній і кросів, селекційованих на м’ясну продуктивність, нижча проти легших типів.
Додати коментар