Тваринництво

Ціни на свинину підігріває попит і обмеженість пропозиції

Ціни на свинину підігріває попит і обмеженість пропозиції

Травневі свята ‒ один з найгарячіших періодів на ринку свинини. Готуючись до перших травневих вихідних, свиней забійних кондицій реалізували по 37-38 грн./кг.

Проте цього тижня свинина живою вагою додала в ціні 2-2,5 грн., а діапазон цін змістився та склав 39-40,5 грн./кг. Отже, прогнози виробників щодо досягнення психологічної позначки 40 грн./кг справдилися, адже середньоринковий показник тяжіє до цього рівня, повідомляє Асоціація свинарів України.

Зростання цін обумовлене як активізацією споживання свинини у період масових пікніків, так і обмеженістю пропозиції живця свиней. Так, виробники відзначали досить сильний попит з боку закупівельників, який перевищував наявні обсяги свиней забійних кондицій. Через це деякі з виробників навіть реалізували тварин трохи менших, ніж зазвичай.

Окрім пропозиції, ціни підігріває й попит українців на свіжу та охолоджену свинину. При цьому м’ясопереробники, які виробляють ковбасні вироби та м’ясні делікатеси, такого пожвавлення у збуті своєї продукції не відчули. Навпаки, «ковбасники» занепокоєні, що висока ціна закупівлі сировини або змусить їх працювати у збиток, або призведе до відчутного скорочення обсягів продажу ковбас, чия ціна буде похідною від теперішньої закупівельної.

Тим не менш, невідповідність обсягів пропозиції живця свиней та попиту на нього, найвірогідніше, втримає закупівельну ціну на високому рівні наступного тижня. У другій половині місяця напруга на ринку свинини може дещо послабитися.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!