Близько 90% качиного м’яса в Україні виробляють у присадибних господарствах
Нині в Україні виробляється близько 26,5 тис. тонн м’яса качок, що менше проти 2000 року в 2,6 раза.
Про це свідчать підрахунки ФAO, які базуються на спеціальній методиці, пише журнал «Наше птахівництво».
Близько 90% його виробляють у присадибних господарствах. Деяку кількість качиного м’яса в Україні виробляють племінні качині господарства, зорієнтовані на задоволення потреб населення в добовому молодняку качок і для яких цей вид продукції є побічним.
В Україні не ведеться державний статистичний облік обсягів виробництва качиного м’яса, як і м’яса гусей та індиків. У даних Держстату їх враховують загалом як м’ясо птиці.
Додати коментар