Avesterra Group запустила на Волині сучасний м’ясопереробний завод

Компанія Avesterra Group, що працює в галузі птахівництва й агропереробки, відкрила на Волині новий м’ясопереробний завод. Його потужність ‒ 13,5 тис. бройлерів на годину.
Про це повідомили в компанії.
На новому підприємстві виробляють продукцію трьох ключових брендів: «Епікур», «Чебатурочка» й Delika (має сертифікат Halal і експортується до 25 країн світу). Тепер потужності переробки подвоїлися.
Завод обладнано за найвищими європейськими стандартами: 50 технологічних і допоміжних споруд, очисні споруди з мембранною фільтрацією 3500 м³ на добу. Це дозволяє ефективно очищувати всі виробничі стоки й мінімізувати вплив на довкілля. Проєкт пройшов усі необхідні екологічні погодження й державні експертизи.
Крім того, у майбутньому передбачено автоматизацію всіх виробничих процесів переробного заводу та повне оснащення сучасним обладнанням від відомих світових виробників. Це дозволить компанії вийти на ринки ЄС із масштабованою, сертифікованою продукцією.
Компанія розпочала перехід від національного виробника до міжнародного гравця. І має стратегічну ціль – вихід на ринок ЄС.
Фінансування будівництва нового м’ясопереробного заводу ‒ 60 млн євро ‒ здійснено з чистого прибутку підприємств Avesterra Group, що належать родині Дмитра Добкіна. Всі інвестиції – виключно українського походження, наголосили в компанії.
Нагадаємо, перший етап будівництва комплексу перероблення птиці було завершено наприкінці 2020 року.
Довідка
Avesterra Group утворена 1 березня 2025 року. Група об’єднала низку компаній: АТ «Володимир-Волинська аграрна компанія», ТОВ «Луцька аграрна компанія», ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», ТзОВ «Стир Агро-М», ТзОВ «Агротехсервіс-А».
Здійснює повний виробничий цикл: вирощування птиці, перероблення й логістика. Має сім філій по Україні. Щороку виробляє до 60 тис. тонн продукції. Виробничі потужності дозволяють покривати до 5% внутрішнього ринку курятини з потенціалом експортного зростання. 96% продукції реалізується в Україні.