«Астарта» має чітке розуміння, як отримати 100% молока ґатунку екстра
Молочні ферми агропромхолдингу «Астарта-Київ» не перший рік виробляють 97% молока-сировини ґатунку екстра. За досягнення цілковитої якості екстра вони зосередяться більше на підвищенні продуктивності, над якою постійно працюють, показниках конверсії корму в молоко.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів начальник управління тваринництва «Астарти» Ярослав Кушнір.
«Насправді 3% ‒ це форс-мажорні обставини: та сама наявність чи відсутність електроенергії, ‒ зауважив він. ‒ Як дійти до 100%? Тут є чітке розуміння ‒ охолоджувати молоко в потоці, перетворюючи його одразу від корови на молоко з температурою 4 °С».
«Астарта» об’єднує 35 молочних ферм із різними умовами утримання, різним поголів’ям. Цим пояснюється певна строкатість показників продуктивності.
«Так, дійна корова дає 28-38 л молока на день залежно від умов утримання, генетичного потенціалу тощо», ‒ зазначив Ярослав Кушнір.
Як повідомлялося, «Астарта» хоче половину ферм перевести на безприв’язне утримання ВРХ.