5 особливостей торгівлі з Тайванем, на які треба звернути увагу експортерам м'яса
Рада з питань експорту продовольства (UFEB) розповіла про ключові особливості торгівлі з Тайванем м’ясною продукцією.
1. Конкурентна перевага. Тайвань на 90% самозабезпечений м’ясом. Але визначальний фактор продажу – це ціна. Так, канадська свинина користується високим попитом за рахунок того, що вартість туші складає 42 тайванських долара/кг у той час, як місцева туша має ціну 64 тайванських долара.
2. Ринок свинини. До 1997 року Тайвань вважався найбільшим виробником та експортером свинини у Східно-Азійському регіоні. Однак після епідемії ящуру галузь втратила поголів’я та експортні ринки. У 2003 році був підтверджений статус вільної від захворювання території, і зараз острів відновлює свої позиції у свинарстві.
3. Ринок яловичини. Яловичина на ринку Тайваню вся імпортована. Завозять заморожені напівтуші категорій prime, choice. У продаж надходять заморожені напівфабрикати.
4. Контракти. Орієнтуючись на місцевий ринок, потрібно звернути увагу, що 90% компаній харчової промисловості – малий та середній бізнес. Це впливатиме на розміри партій, якщо не працювати через посередника. При цьому торгівля з Тайванем – чудова можливість для збуту продукції, що не має високого попиту в Україні. Адже на острові використовують усі частини туші, нутрощі, вуха, хвости, навіть діафрагму.
5. Основні конкуренти. Ключові постачальники свинини – Канада, США, Австралія, Нова Зеландія, Данія, Голландія, Швеція, Угорщина, Франція, Іспанія, Фінляндія; яловичини – США, Австралія, Парагвай.
Місцеві конкуренти – кооперативи, фермери, їхні асоціації, а також Taiwan Sugar Corporation ¬– державна компанія з поголів’ям 400 тис. свиней, найбільший виробник свинини. Зазвичай живець відвантажують на аукціонний ринок, забивають вночі і вже вранці свіже м’ясо продають на місцевих ринках.
Труднощі прямої торгівлі свининою з Тайванем полягають у необхідності отримати статус країни, вільної від АЧС, а також надати документи про карантинну інспекцію країни, боротьбу з хворобами (зокрема, ящуром та чумою ВРХ), ланцюг безпеки харчових продуктів, логістику, систему сертифікації.
Додати коментар