Тваринництво

Українці стали менше споживати курятини

Українці стали менше споживати курятини

Рівень споживання курятини на душу населення в Україні за ІІІ квартал 2021 року скоротився на 3,2%, як порівняти з аналогічним періодом 2020 року.

Про це в інтерв’ю журнал «Наше птахівництво» розповіла директорка Володимир-Волинської птахофабрики Світлана Собіпан.

«Причина – зниження купівельної спроможності населення та чисельності продукції загалом, – пояснила вона. – Скорочення виробництва частково компенсується дешевими імпортними товарами, що, як наслідок, негативно впливає на ціноутворення продуктів вітчизняного виробництва».

Водночас, зауважила Світлана Собіпан, збільшується попит на фасовану продукцію.

«Споживач задля своєї безпеки дедалі частіше обирає м’ясо птиці у герметичному пакованні, ніж вагове, – зазначила вона. – Перевагу надає вже знайомому бренду, ніж продуктам no name. За прогнозами, таку тенденцію спостерігатимемо й у 2022 році».

Як повідомлялося, середня ціна виробників м’яса птиці у 2021 році зросла на 19,3%.

Нагадаємо, експорт вітчизняного м’яса птиці додав у 2021 році 5,8%.