Тваринництво

Березанська птахофабрика розвиває виробництво органічних яєць і курятини

Березанська птахофабрика розвиває виробництво органічних яєць і курятини

ПрАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика» (Київська область) налагодила виробництво органічних яєць та органічного курячого м’яса.

Протягом 2016 року у господарстві виростили понад 1 тис. голів молодняку птиці. Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповіла головний технолог птахофабрики Наталія Хилько.

«Зараз наш органічний напрям повністю відповідає європейським вимогам щодо безкліткового утримання птиці (дотримано норми щодо щільності посадки, кількості гнізд на голову, вентиляції тощо)», – зазначила вона.

Березанська птахофабрика вже має сертифікат органічного виробника від компанії «Органік стандарт».

Наталія Хилько зазначила, що в Україні поки немає органічного молодняку, тому доводиться купувати звичайний, що не суперечить вимогам стандартів.

«Ми обрали для вирощування м’ясо-яєчний крос птиці Моравська БСА, домовилися з інкубаторною станцією, яка закупила для нас інкубаційні яйця з Угорщини та проінкубувала їх. Добових пташенят перевезли до себе на виробництво і далі вирощували з них органічних несучок», – розповіла вона.

Окрім курячих яєць, у проекті передбачена реалізація м’яса птиці, додала головний технолог Березанскької птахофабрики.

На сьогодні птахофабрика утримує 750 голів птиці.

За словами Наталії Хилько, за весь цей час, що вони вирощують органічну птицю, ветеринарних проблем не виникало.

«Птиця в нас хоч і на вигулі, та повністю ізольована. Працює з нею спеціально навчена людина, яка з іншою птицею контакту не має. Пташник із органічною птицею розташований на безпечній відстані від інших виробництв, тобто ризик проникнення інфекції туди мінімальний», – пояснила вона.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!