Техніка

Кількість зерна з мікропошкодженнями під час обмолоту може досягати 50-80%

Кількість зерна з мікропошкодженнями під час обмолоту може досягати 50-80%

Під час обмолоту й сепарації зерна можуть виникати як прямі, так і непрямі втрати зерна.

Зокрема, зерно отримує механічні пошкодження, що негативно впливають на показники якості насіннєвого та продовольчого зерна. 

Зазвичай зерен із макропошкодженнями порівняно небагато (до 3-5%). Водночас кількість зерен із мікропошкодженнями досягає 50-80% і більше. 

Згідно з дослідженнями Інституту механізації та електрифікації сільського господарства, основна частка травмування зернового матеріалу (близько 40% макро- та 60% мікропошкоджень) припадає на ділянку від молотильного барабана до зернового шнека. 

Очевидно, що основним джерелом травмування зерна на цій ділянці є молотильний пристрій. 

Крім того, значно впливають робочі й транспортувальні органи системи домолочування.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!