Експерт назвав техніку для доробки картоплі, яка заощаджує кошти

Використання транспортерів у процесі перевантаження картоплі на доробці скорочує процедуру з 5 до 3 годин і кількість вантажників з трьох до двох порівняно з господарством, де така техніка відсутня.
Про таку економію у своїй статті для журналу «Плантатор» розповідає Сергій Лазар, т.в.о. директора приватного багатопрофільного підприємства «Вимал», який називає завантаження важливим етапом доробки картоплі.
«Відправку продукції на прилавки магазинів прискорить ще один корисний елемент – лоток для фасування в сітки, – додає він. – Картопля готова їхати у супермаркет прямо з вашої лінії, а крім того зручно, швидко та мінімізує кількість людей на лінії й травми для картоплі. Її товарний вигляд – це ваші гроші».
І це ще далеко не всі технічні переваги, якими може скористатись фермер, який націлений автоматизовувати підприємство. Якщо він додасть до свого комплексу щіткову машину, то суттєво змінить товарний вид продукції і зможе продавати чисту картоплю без бруду, що дуже важливо для супермаркетів.
«Та й покупці гуртових ринків і звичайних базарів поступово звикають до якісного продукту і не хочуть купувати картоплю разом зі шматками землі, або вимагають зниження ціни», – резюмує Лазар.
Читайте також: Виробник картоплі запроваджує виробництво охолодженої продукції