Зберігання цибулі не виправдало себе через низькі ціни
Рівень цін поточного сезону на ріпчасту цибулю був цікавим для виробників, які не витрачалися на її зберігання та продали її з поля.
Такий тренд в ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи» озвучив Євген Кузін, аналітик плодоовочевого ринку в проекті EastFruit, міжнародний консультант ФАО.
«Відсутність зростання цін вдарила по фінансовому стану тих, хто збирався заробити виключно на зберіганні цієї продукції, – продовжує експерт, – адже ціна в квітні виявилася навіть нижчою за серпень-вересень. Звідси й попередні плани певних фермерів не виходити з ринку цибулі і в наступному сезоні».
Нагадаємо, ми писали, що науковці Перу провели дослідження впливу біостимуляторів на вирощування цибулі в долині Іка. Його метою було поліпшити якість цибулин і врожайність цибулі за допомогою позакореневого внесення біостимуляторів.