Заморозки вдарили по яблуні та вишні, що квітли на півночі Італії
На півночі Італії, зокрема в долині Валь ді Нон у Трентіно вранці 7 квітня знизившись від -7 °C в найхолодніших районах і -4°C в середній долині. Це викликало занепокоєння виробників яблук та вишень.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«7 квітня 2021 року температура до 9 ранку залишалася нижче нуля, а це дуже довгий час. Фенологічна стадія розвитку яблунь відрізняється через розташування та різноманітність сортів. Вони варіюються від стадії рожевих бутонів до розкритих квітів» – розповів місцевий виробник Фабріціо Задра із Санцено в Валь ді Нон (Тренто).
Андреа Бонн зробив кілька знімків роботи спринклерних систем Консорціуму в Денно (Тренто).
«У деяких районах температура опустилася до 7°C нижче нуля, і невелика частина садів має протизаморозкові системи. На жаль, у долині неможливо встановити їх, оскільки бракує води», – сказав Бонн.
Також є ризик втрати вишень.
«Ранні сорти вже розпустились. Деякі колеги-виробники розігрівають під протиградовими сітками невеликі пелетні печі як захисну систему. Дим і тепло допомагають підняти температуру на кілька градусів, але це лише передишка, якщо температура занадто сильно падає», – додав Андреа Бонн.
Маттео Дальпіаз, який має 10 га садів у Валь-ді-Нон (Тренто) на висоті близько 600 метрів, також стурбований ночами 8 та 9 квітня.
«Прогноз погоди свідчить, що температура знову впаде. Ми сподіваємось, що буде вітер і хмари, інакше ми ризикуємо отримати ще один катастрофічний рік, як у 2017-му».
Читайте також: Абрикоси та персики постраждали від заморозків на Закарпатті