Закарпатський кооператив вироблятиме вино на кошти ФАО
Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Дари Берегівщини» (Закарпатська область) взяв участь у програмі ФАО з розвитку виноградарства та виноробства.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написала Еріка Шапочка, співзасновниця кооперативу.
«Завдяки програмі ми закупили частку обладнання для виробництва технічного винограду з прицілом у майбутньому робити вино, – розповіла вона. – Програма розрахована на дрібних виробників, які мають 1-20 га. У нас сукупно по кооперативу до 2 га виноградників, і є тепер перспектива для розширення».
У Берегівському районі виноробна галузь одна з важливіших, а зараз багато виробників виїхали за кордон, залишивши виноградники, тож цей напрямок може бути цікавим для нових гравців, пише Шапочка.
«До того ж виноградники тут складають можна сказати культурну спадшину краю – це гарні адаптовані сорти Каберне, Шардоне, Трамінер та інші, – зазначила засновниця кооперативу. – Тому програма ФАО робить добру справу, адже вино ні в яких подібних програмах не є пріоритетом. Тож ФАО підтримує виробництво продукції саме за географічною приналежністю, і вина Закарпаття – саме той випадок».
Читайте також: У Мукачево визначили найкращі вина Срібної Землі 2024 року