Закарпатських виноградарів консультує фахівець з Херсонщини
Фермерське господарство Михайла Феєра та Івана Рацина у місті Виноградів (Закарпатська область) за один рік поставило виробництво столового винограду на гідний рівень, а на другий – вже отримало урожай.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Михайло Павлівський, засновник фермерського господарства «Павлівське» у Херсонській області. Зараз його господарство перебуває у зоні бойових дій і не працює, а сам Павлівський допомагає налагоджувати виноградарство на мирних територіях, зокрема в Одеській області та у Закарпатті.
Фермери з Виноградова для закладання насаджень ще до війни придбали саджанці у ФГ «Павлівське» та вирощують у теплиці сорти Дубовський, Преображеніє та Ювілей Новочеркаська.
«Результат мені подобається: виноград якісний, непобитий, хоча раніше вони взагалі не займались виноградом, – розповів Павлівський. – У них, очі, як кажуть, загорілися, і вони далі планують розвивати цей напрямок, вдосконалюються».
Читайте також: Виноградар пояснив, чому впала якість столового винограду