Закарпатські виноградарі розповіли, як визначаються з термінами збирання урожаю
Щоб дізнатися, коли варто починати збирати виноград команда Закарпатської виноробні «Шато Чизай» щоденно пробує виноград, моніторить, як достигли ягоди. Це не просто візуальна оцінка чи спробувати ягідки на смак, а й регулярні аналізи у лабораторії за багатьма показниками.
Про це повідомляє пресслужба виноробні.
«Також наші спеціалісти роблять те, що в професійному середовищі називають «середня проба». Ягоди одного сорту збирають на різних ділянках, на різній висоті, з кущів, віддалених один від одного – щоби зрозуміти, як загалом цього року покаже себе цей виноград у майбутньому вині», – йдеться у повідомленні.
Уточнюють, що проби збирають і Золтан Удваргельї, головний винороб, і Геннадій Вачиля, директор з виноградарства «Шато Чизай».
Минулої п’ятниці вони перевіряли, як достиг виноград сорту Мускат Оттонель.
Читайте також: В «Укрвинпромі» прогнозують урожай винограду менший на 30%