За вирощування моркви з розсади частка некондиційної продукції може скласти 80-90%
Чимало українських науковців рекомендують вирощувати моркву з розсади, але такий варіант має свої ризики.
Якщо цибуля й столові буряки чудово переносять пересаджування у відкритий ґрунт і формують згодом гарні плоди, то з морквою часто виникають проблеми.
Наприклад, коренеплоди з розсади формуються меншими за вагою та довжиною, часто вони розгалужені або виродливої форми. Сам процес трудомісткий, не завжди приживається високий відсоток розсади.
Крім цього, коренеплоди погано зберігаються, а інколи навіть втрачають смакові властивості.
Фермер, який хоч раз пробував виростити моркву з розсади на тестовій ділянці, навряд чи вдруге погодиться на такий експеримент, тим більше на великій площі.
У підсумку є дуже великі ризики отримати 80-90% некондиційної продукції.
Додати коментар