Овочі-Ягоди-Сад

За вирощування моркви з розсади частка некондиційної продукції може скласти 80-90%

За вирощування моркви з розсади частка некондиційної продукції може скласти 80-90%

Чимало українських науковців рекомендують вирощувати моркву з розсади, але такий варіант має свої ризики.

Якщо цибуля й столові буряки чудово переносять пересаджування у відкритий ґрунт і формують згодом гарні плоди, то з морквою часто виникають проблеми.

Наприклад, коренеплоди з розсади формуються меншими за вагою та довжиною, часто вони розгалужені або виродливої форми. Сам процес трудомісткий, не завжди приживається високий відсоток розсади.

Крім цього, коренеплоди погано зберігаються, а інколи навіть втрачають смакові властивості.

Фермер, який хоч раз пробував виростити моркву з розсади на тестовій ділянці, навряд чи вдруге погодиться на такий експеримент, тим більше на великій площі.

У підсумку є дуже великі ризики отримати 80-90% некондиційної продукції.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!