За належних умов капусту можна зберігати до 280 діб
Період зберігання капусти становить від 180 до 280 діб. Найдовше головки зберігаються за температури 0-1 °С і відносної вологості повітря на рівні 90-95%, за відсутності світла.
Якщо виникли труднощі з підтриманням оптимальної температури повітря, у такому разі бажано вологість повітря в овочесховищі знизити до 75-80%.
При цьому зростуть витрати на природне зменшення ваги головок через підсихання покривних листків, які стають подібними до пергаменту, виконуючи функції захисної оболонки.
Втрати у вазі за таких умов зберігання бувають у півтора раза більшими порівняно з класичною схемою (0-1 °С і відносна вологість повітря 90-95%), проте головка капусти не буде уражена хворобами.
Додати коментар