З українського кизилу почали виробляти настоянку та дропси
Власник найбільшого в Україні кизилового саду та ТМ Famberry, запорізький підприємець Сергій Ольшанський разом із закарпатським ТОВ «Агрофруктсервіс» розпочали виробництво кизилової наливки. З цих плодів також виготовляють популярні снеки – дропси.
Про це повідомляє AgroPortal.
«Перша Закарпатська Палінчарня» в Ужгороді першою отримала ліцензію на виробництво фруктового дистиляту, і в цьому році ми почали з ними співпрацювати. Уже з нашого кизилу зроблений дистилят, і настоянка через 1,5-2 місяці з’явиться в продажу», – розповів Сергій Ольшанський.
Найпопулярніший світовий тренд серед снеків -дропси – вже в кінці травня з’явиться у продажу під ТМ Famberry. Це сублімований продукт, який складається з суміші кизилу, йогурту та меду.
«У планах також виробництво сушеного кизилу – вже куплена машина для видалення кісточки. В цьому році з нового врожаю будемо робити сушений кизил і цукати» – додав підприємець.
Читайте також: Садівники Запоріжжя виготовлятимуть соки прямого віджиму
Додати коментар