Овочі-Ягоди-Сад

З теплом в Європі збільшується споживання баштанних

З теплом в Європі збільшується споживання баштанних

Більш прохолодна та волога весняна погода в багатьох країнах, де вирощують дині, призвела до нижчого терміну дозрівання плодів і повільнішого початку сезону. Попит був трохи нижчим, оскільки холодна та дощова погода в Центральній та Північній Європі не стимулювала споживання. 

Про це йдеться в огляді ринку баштанних від FreshPlaza.

Погана погода ранньою весною разом із невеликим зменшенням посівів призвела до зниження ранніх врожаїв в Іспанії. Тепліша погода протягом решти весни та на початку літа призвела до значного збільшення попиту з боку місцевих іспанських споживачів, що призвело до зростання цін.

В Італії через тривалу посуху постраждали сицилійські дині та кавуни. М’яка зима пришвидшила збір урожаю на 15 днів. 

Через погану погоду протягом весни та на початку літа в Нідерландах спостерігаються невтішні продажі дині. Така ж ситуація в Німеччині, де волога погода призвела до низького попиту протягом останніх кількох тижнів. 

В Угорщині раніше почався сезон кавунів, і очікується, що експорт збільшиться через проблеми в інших великих країнах, що розвиваються.

Початок баштанного сезону у Франції проходить дуже складно через негоду. Початок травня та червня були поганими місяцями з дуже низьким споживанням і проблемами виробництва, пов’язаними з поганою погодою, що збільшило кількість некондиційної продукції. 

Зростає попит на турецькі кавуни в Європі, Скандинавії та Великобританії. Ця країна також розширює свій сезон до листопада. 

Сезон марокканських кавунів розпочався зі значного скорочення площ. Через постійну посуху, яку переживає країна, влада ввела заборону на виробництво в деяких регіонах.

Читайте також: Тепличне господарство на Харківщині змушене вирощувати «борщові» овочі та ягоди