Які сорти сливи найкраще підходять для зберігання
З-поміж сортів сливи, що створені на Дослідній станції помології ім. Л. П. Симиренка Інституту садівництва, до зберігання найбільш придатними є середньостиглий сорт Кантата й пізні Сентябрська й Оригінальна.
У сорту Кантата плоди великі, овальні й одномірні, середньою масою близько 43 г, максимальною – 57 г. Основне забарвлення плоду зелене, покривне – фіолетово-буре. Шкірочка еластична, середньої щільності, зі щільним восковим покриттям. М’якуш жовто-гарячий, соковитий, хрящуватий, кисло-солодкого смаку. Дегустаційна оцінка – 4,6 бала.
У сорту Сентябрська плоди овальні типу угорок. Основне забарвлення – зелене, покривне – фіолетово-буре з коричневими підшкірними рисочками. Середня маса плоду – 36 г, максимальна – 46 г. М’якуш світло-зелений, щільний, соковитий. Дегустаційна оцінка – 4,5 бала.
У сорту Оригінальна плоди великі, одномірні, округлої форми. Середня маса плоду – 41,3, максимальна – 57,8 г. Основне забарвлення – зеленувато-жовте, покривне – фіолетово-буре. Підшкірні крапки сіро-коричневі, добре помітні. Шкірочка еластична, середньої щільності, з легким восковим покриттям. М’якуш жовто-зелений, щільний, соковитий, хрящуватий, кисло-солодкого приємного смаку. Дегустаційна оцінка – 4,7 бала.
Додати коментар