Овочі-Ягоди-Сад

Як змінюється плодоовочева продукція під час заморожування

Як змінюється плодоовочева продукція під час заморожування

Заморожена плодоовочева продукція за якісними показниками завжди відрізняється від свіжої.

Зокрема, змінюється її зовнішній вигляд, аромат, відбуваються втрати у вазі (5-10%), втрати сухої речовини, цукрів (4-7%).

Іноді змінюється кислотність і завжди зменшується кількість вітамінів (особливо вітаміну С – від 15 до 40% залежно від способу заморожування) та дубильних речовин.

Часто плоди з високим умістом дубильних речовин після заморожування і розморожування стають солодшими.

Водночас у разі зберігання свіжої плодоовочевої продукції в несприятливих умовах втрати часто є більшими, ніж наслідки заморожування.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!