Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Як застосовують проріджування квітів у садах: ручне, механічне та хімічне

Як застосовують проріджування квітів у садах: ручне, механічне та хімічне

Ручне проріджування неможливо застосувати на великих площах саду, механічне – пошкоджує рослини, а хімічне забезпечує однорідність плодів та стимулює їх закладання наступного року.

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».

«Багато господарств проводять ручне прорідження, яке призводить до збільшення розміру плодів, але у разі великих площ під садом це ніяк не вплине на періодичність плодоношення. Для усунення періодичності прорідження слід зробити до певного діаметра зав’язі. Часто фази проходять настільки швидко, що провести ручне прорідження вчасно неможливо», – наголосив Олександр Биковський, представник-консультант компанії «Анівол».  

Він також розповів про механічне прорідження: за допомогою спеціального механізму збивають квітки у фазу рожевого бутона. 

«Однак цей спосіб має декілька негативних аспектів: коротка фаза застосування, збиваються як бічні квітки, так і королівські, пошкодження листового апарату, щорічна заміна прутів для збивання, високий ризик поширення ервінії на ділянці», – застеріг спеціаліст.

За його словами, дедалі популярнішим стає хімічне прорідження. За правильного застосування воно не тільки дає однорідність плодів, а й стимулює закладання плодових бруньок на наступний рік.

Читайте також: Для отримання красивих та смачних яблук принаджують комах-запилювачів та проріджують зав’язь