Овочі-Ягоди-Сад

Як захистити овочі від аскохітозу біометодом

Як захистити овочі від аскохітозу біометодом

За високої вологості аскохітоз уражує листки, стебла, рідше плоди огірків, кавунів, динь і гарбузів.

По краю листків утворюються великі розпливчасті світло-сірі або коричневі плями, вкриті чорними крапками – пікнідами.

На стеблах, коло вузлів, проступають біло-бурі плями й ураження починається у вузлах стебла, потім поширюється догори і донизу по стеблу, ураження листків починається з нижніх, рослина швидко засихає й гине.

Плоди уражуються, починаючи з плодоніжки: спочатку засихають, потім чорніють і розкладаються.

Наприкінці вегетації утворюється статева стадія – перитеції з сумкоспорами.

Проти аскохітозу можна застосовувати штам гриба Trichoderma harzianum або біопрепарат Фітоспорин-М на основі бактерії Bacillus subtilis штаму 26 Д.

Деякі господарства використовують висаджування восьми рослин на плитку (по чотири впритул з кожного боку).

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!