Як правильно підготувати ґрунт перед закладанням плантації трюфелів
Трюфель не витримує великого зафосфачення – мікориза на дереві росте, але не дає плодів. На ґрунтах із надлишком цинку – така сама проблема.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів фермер Олександр Джига з Вінниччини, який опанував технології культивування трюфелів.
За його словами, якщо ґрунт бідний, простіше збагатити його необхідними речовинами. Важче з ґрунтами, які мають надлишок деяких поживних елементів чи засолені, зафосфачені.
«Ці нюанси ніде не описано, й ніхто з виробників трюфелів Італії чи Франції про це не розкаже, бо це їхній хліб, – зазначив він. – Тому простіше взяти бідніший ґрунт і довести його до кондиції».
Місце розташування ділянки має бути віддаленим від промислових об’єктів, трас.
До речі, оскільки трюфель взагалі не росте на забруднених територіях, тобто не утворює плодових тіл, лабораторні аналізи на вміст шкідливих речовин перед його реалізацією не треба робити.
Додати коментар