Як правильно доглядати за посівами ріпи
Догляд за ріпою складається із проріджування, поливів, підживлення, захисту рослин від хвороб і шкідників.
Після сходів і до появи першого справжнього листочка посіви боронують упоперек рядків легкими боронами.
На пучкову продукцію ріпу проріджують на відстані 8-10 см. Для технічних цілей рослини у фазі 3-4 справжніх листочків проривають у рядках на відстані 15-18 см.
Через 25-30 діб після сівби рихлять міжряддя, за потреби проводять ручні прополювання.
Збирають ріпу вибірково, коли коренеплоди мають діаметр 6-8 см, масово – до настання заморозків на поверхні ґрунту. На пучкову продукцію ріпу збирають, коли коренеплід у поперечному діаметрі має 4-5 см.
Коренеплоди затарюють у ящики та перешаровують піском. Оптимальна температура зберігання ріпи – 2-3 °С.
Додати коментар