Як конронавірус вплине на плодоовочівництво
Через пандемію конронавірусу COVID-19 у західних супермаркетах відмічають порожні полиці з фруктами та овочами та великий попит на цю продукцію. Разом з тим західні фермери стурбовані перспективою нестачі робочих рук, які часто були із менш заможних країн і тепер, можливо, залишаться на карантині у себе вдома.
І це час для розвитку місцевого фермерства.
Про це повідомляє HortiDaily.
Видання наводить приклади Канади, де працювало багато трудових мігрантів з Мексики та Центральної Америки. Їм буде важче потрапити до Канади, і можливо доведеться провести два тижні в ізоляції у разі вдалого в’їзду.
Такаж ситуація в Австралії та Новій Зеландії, де працює багато працівників з Океанії та інших частин світу.
Через спалах коронавірусу людей почали запасатися їжею, включно зі свіжими фруктами та овочами. Попит такий як на Паску або Різдво. Через що спорожніли полиці багатьох супермаркетів у багатьох країнах світу. Оптові компанії намагаються наповнити їх із повагою до здоров’я своїх працівників.
Пандемія – золотий час для розвитку аквапоніки.
«Ця пандемія показує, що нам потрібно інвестувати в місцеве сільське господарство, щоб збільшити постачання місцевих надійних продуктів харчування, – говорить голова Асоціації аквапоніки (США) Брайан Філіпович. – Аквапоніка, гідропоніка та сільське господарство з контрольованим середовищем можуть виробляти велику кількість продовольства з мінімальним простором та ресурсами. Ці методи вирощування на водній основі не потребують ґрунту, і це можна практикувати від посушливих пустель до міських дахів».
Читайте також:На Київщині запрацював сучасний тепличний комплекс
Додати коментар