Овочі-Ягоди-Сад

Ягоди зберігаються гірше через надлишок азотного живлення

Ягоди зберігаються гірше через надлишок азотного живлення

Потенційно найкраще зберігаються пізньостиглі сорти ягідних культур, вирощені в оптимальних погодно-кліматичних умовах за збалансованого мінерального живлення.

Такі ягоди нагромаджують найбільшу кількість поживних речовин.

Встановлено, що оптимальна забезпеченість рослин елементами живлення пом’якшує негативну дію метеофакторів, сприяє оптимізації хімічного складу.

Плоди, вирощені за надмірного азотного живлення, гірше зберігаються та характеризуються вищою інтенсивністю дихання.

Для збільшення вмісту біохімічних речовин у ягодах і подовження періоду їх зберігання за два тижні до збирання врожаю доцільно підживити їх фосфорнокалійними добривами.

Крім цього, тривалість зберігання ягід залежить від комплексу умов: зовнішнього середовища (погодних умов вегетаційного періоду), збирання, післязбиральної доробки, тари, швидкості доставки у сховище, режимів зберігання й особливостей сорту.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!