Ягоди слід зберігати за температури від -1 до 0 °С
Оптимальна температура повітря у сховищах, де зберігають ягоди, має становити від -1 до 0 °С.
Тривалість зберігання охолоджених сухих ягід полуниці за температури 0 °С (не вище +0,5 °С) та відносної вологості повітря 90-95% становить 7-9 діб.
Важливо не тільки підтримувати температуру на такому рівні, але й запобігати її коливанню.
За рівня відносної вологості повітря 90-95% навіть незначні коливання температури призводять до повного насичення повітря водяною парою та конденсації вологи на поверхні ягід, оскільки під час зміни температури повітря на 1 °С відносна вологість його змінюється на 5%.
Доведено, що розмноження мікроорганізмів, які сприяють гниттю, за температури 0 °С майже повністю припиняється. Навіть за незначних позитивних температур починає розвиватися сіра гниль.
Додати коментар